måndag 25 juli 2011

Sommarläsning

Tillbaka i bokhandeln summerar jag lässemestern: Jag har inte läst en enda deckare, trots att det är sommar. Däremot många romaner. En av höjdpunkterna var David Nicholls 'En dag' som är en så smart och engagerande kärlekshistoria att den sträcklästes. Jonathan Troppers 'Konsten att tala med en änkling' är också söt och intelligent och fick mig att fundera över kärleken, även om den annars inte gjorde bestående intryck. Däremot kan det nog bli en bra film. Siri Hustvedt gjorde däremot intryck med sin 'Summer without men' som i höst kommer i svensk översättning. Gripande och så rolig att jag skrattade högt. Apropå skratt har jag äntligen öppnat 'Prins Charles känsla', seriealbumet av Liv Strömberg. Fantastiskt! Och oerhört roligt! 
Som en avhandling i genusvetenskap, men i serieform.
Sommarens bästa bok är dock den jag läser nu, den som gör att jag ligger uppe på nätterna och inte får tillräckligt mycket sömn. Tidigare i vår läste vi i läsecirkeln 'Lila hibiskus' av Chimamanda Ngozi Adichie, och den var så bra att jag nu läser 'En halv gul sol' av samma författare. Sällan har jag läst något som engagerat mig så effektivt. Karaktärerna tecknas med underbar kärleksfull värme och språket, med inslag av sina stamspråksord, flyter på ett sällan skådat slag. Så, ska man bara läsa en pocketbok den här sommaren...
Passa på innan hösten kommer, den är 678 sidor lång.
Fram till på torsdag har vi sommaröppettider 12-18, 
sedan är det sommarfredag (10-20) och 
från och med måndag har vi öppet som vanligt.
Varmt välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar